Posjet tajnika Međunarodnog kaznenog suda g. Petera Lewisa Ministarstvu pravosuđa

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/10-09-2019-Posjet tajnika Međunarodnog kaznenog suda Ministarstvu pravosuđa/IMG_8933.JPG
  • Slika
  • Slika

Na sastanku su s tajnikom Međunarodnog kaznenog suda g. Peterom Lewisom, održanom 10. rujna 2019. godine u Ministarstvu pravosuđa, sudjelovali predstavnici Ministarstva pravosuđa predvođeni pomoćnicom ministra gđom Janom Špero i pomoćnikom ministra g. Ivanom Crnčecom.

Međunarodni kazneni sud (MKS) sa sjedištem u Hagu, utemeljen je usvajanjem Rimskog statuta 1998., a počeo je djelovati 1. srpnja 2002. godine, kao stalna ustanova nadležna za procesuiranje osoba za najteža kaznena djela značajna za cijelu međunarodnu zajednicu – zločin genocida, zločine protiv čovječnosti, ratne zločine i zločin agresije.

Teme sastanka su bili dobrovoljni sporazumi koje MKS sklapa s državama strankama te aktualnosti vezane za rad tog Suda.

Uz sastanak s predstavnicima Ministarstva pravosuđa i Ministarstva vanjskih i europskih poslova 10. rujna 2019. godine, tajnik MKS-a g. Lewis imao je sastanak i 11. rujna 2019. godine sa Službom za podršku žrtvama i svjedocima u Ministarstvu pravosuđa te je nakon toga posjetio Županijski sud u Zagrebu gdje se susreo s predstavnicima Suda.
 

Pisane vijesti | Međunarodni sudovi