Početak rada servisa za slanje obavijesti o neplaćenim kaznama u osobni korisnički pretinac (e-Građani)

Slika /slike/banneri/Ostale informacije.jpg

Ministarstvo pravosuđa razvilo je novu funkcionalnost za slanje obavijesti o upisu u Registar neplaćenih kazni putem sustava e-Građani. 

Ministarstvo pravosuđa prema Pravilniku o Prekršajnoj evidenciji i Registru neplaćenih kazni (NN 1/2014,104/2018.) vodi Prekršajnu evidenciju i Registar neplaćenih kazni.

Prekršajna evidencija
 vodi se za sve osobe kojima je pravomoćnom odlukom o prekršaju prekršajnog suda ili drugog prekršajnog tijela za prekršaj propisan zakonom izrečena neka od propisanih prekršajnopravnih sankcija. Registar neplaćenih kazni je sastavni dio Prekršajne evidencije i vodi se za osobe koji u propisanom roku iz odluke o prekršaju nisu uplatile pravomoćno izrečenu novčanu kaznu.
 
Podaci se u Registar neplaćenih kazni iz Prekršajne evidencije upisuju automatski protekom roka za plaćanje kazne.
 
Nova funkcionalnost za slanje obavijesti o upisu u Registar neplaćenih kazni putem sustava e-Građani podsjetnik je svima koji se nalaze u Registru neplaćenih kazni koji su zaboravili uplatiti kaznu, kako ne bi imali posljedica koje proizlaze iz zakona.
 
Obavijest sadrži osnovne podatke o pravomoćnoj odluci o prekršaju, broj i datum odluke, iznos kazne te podatke za plaćanje.
 
Podaci će se slati jednom mjesečno svima koji se nalaze u Registru neplaćenih kazni i imaju otvoren Osobni korisnički pretinac u sustavu e-Građani.
 
Za sve dodatne informacije možete se obratiti Ministarstvu pravosuđa na adresu elektroničke pošte: prekrsajna@pravosudje.hr.

Pisane vijesti