Ministar Bošnjaković sudjelovao na tribini “Vladavina prava u Europskoj uniji: perspektiva jačanja i izazovi budućnosti.

U organizaciji  Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj danas se u Kući Europe održala javna tribina “Vladavina prava u Europskoj uniji: perspektiva jačanja i izazovi budućnosti.“

Na tribini se govorilo o boljem promicanju vladavine prava, ranom sprječavanju rizika od kršenja vladavine prava i percepciji neovisnosti pravosuđa u javnosti.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković rekao je da je trenutna percepcija neovisnosti pravosuđa u Hrvatskoj poticaj za bolju komunikaciju s građanima i da se percepcija mijenja rezultatima kao što su učinkovitost i brzina pravosuđa. 

U radu tribine sudjelovali su i sutkinja Vrhovnog suda Republike Hrvatske i zamjenica predsjednika Državnog sudbenog vijeća Gordana Jalšovečki, pučka pravobraniteljica Lora Vidović i Ivan Novosel iz Kuće ljudskih prava kao predstavnik civilnog društva, a tribinu je moderirala profesorica Pravnog fakulteta u Zagrebu Tamara Ćapeta.


 

Pisane vijesti