Županijski sud u Splitu posjetila veleposlanica Irske

Veleposlanica Irske u Republici Hrvatskoj Olive Hempenstall te voditeljica Ureda i konzularnih poslova Veleposlanstva Irske Kristina Szabo posjetile su u četvrtak, 10. kolovoza 2017. godine Županijski sud u Splitu.

Na Županijskom sudu  u Splitu sastale su se s Ivicom Boticom, zamjenikom sutkinje ovlaštene za obavljanje poslova sudske uprave Županijskog suda u Splitu i Tamarom Čatlak Cindro, voditeljicom Odjela za podršku žrtvama i svjedocima u Splitu.

Povod posjete veleposlanice Irske Županijskom sud u Splitu bio je izvrsna suradnja s Odjelom za podršku žrtvama i svjedocima u Splitu u predmetu kaznenog djela protiv spolne slobode (silovanja) jedne irske državljanke te je veleposlanica Hempenstall htjela osobno upoznati djelatnice Odjela i zahvaliti se na pruženoj podršci.
 
Voditeljica Odjela za podršku žrtvama i svjedocima potom je veleposlanicu Irske upoznala s radom Odjela istaknuvši kako poslovi podrške obuhvaćaju pružanje emocionalne podrške, općih procesnih informacija o pravima žrtava i svjedoka te praktičnu pomoć žrtvama i svjedocima od prijave kaznenog djela te za vrijeme i nakon svjedočenja u kaznenom i prekršajnom postupku.
 
Veleposlanica Hempenstall je na sastanku iskazala interes za rad pravosuđa općenito, kao i Županijskog suda u Splitu, a upoznata je i s planovima širenja podrške žrtvama i svjedocima na Prekršajni sudu u Splitu. Veleposlanica Irske je također iskazala želju za unapređenjem rada Odjela za podršku žrtvama i svjedocima u Splitu i istaknula kako se nada daljnjem nastavku suradnje te prisutne upoznala s otvaranjem Ureda počasnog konzulata Irske u Splitu.

Pisane vijesti | Pomoć žrtvama i svjedocima