Zajednički sastanak radnih skupina za izmjenu i dopunu Kaznenog zakona i Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/Sastanak/mp-1.jpg
  • Slika
  • Slika

Danas se u prostorijama Ministarstva pravosuđa održao zajednički sastanak Radne skupine za izradu Nacrta prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i Radne skupine za izradu Nacrta prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona.

Ministar Bošnjaković uvodno je pozdravio članove obje radne skupine te im zaželio uspješan zajednički rad u ostvarenju zadaća.

U odnosu na Kazneni zakon, zadaća članova Radne skupine je revidiranje zakonskog opisa kaznenog djela nasilja u obitelji iz članka 179 a. Kaznenog zakona u odnosu na kvalifikatorne oblike pojedinih kaznenih djela kada su ista počinjena prema bliskim osobama te u cilju određivanja jasnije granice razgraničenja kvalifikacije kaznenog djela od kvalifikacije djela kao prekršaja i razmatranja pooštravanja zakonske zakonske kazneno pravne politike kažnjavanja u odnosu na nasilje u obitelji u Kaznenom zakonu.

U odnosu na Zakon o zaštiti od nasilja u obitelji, zadaća Radne skupine je zakonsko pooštravanje kazni u odnosu na pojavne oblike nasilja u obitelji propisane Zakonom o zaštiti od nasilja u obitelji, revidiranje važećeg zakonskog rješenja u pogledu zaštitnih mjera te analiza praktične primjene tih mjera u smislu postizanja zakonom propisanih ciljeva.

Pisane vijesti