Vlada prihvatila Antikorupcijski program za trgovačka društva u većinskom vlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave za razdoblje od 2021. do 2022. godine

Slika /slike/vijesti naslovnica/SjednicaVRH_30.12..PNG

U Banskim dvorima održana je 33. sjednica Vlade na kojoj je, između ostalog, prihvaćen Antikorupcijski program za trgovačka društva u većinskom vlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave za razdoblje od 2021. do 2022. godine.

Obrazlažući prijedlog ministar Malenica kazao je da obzirom na to da trgovačka društva u vlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave upravljaju značajnim financijskim sredstvima i zapošljavaju velik broj ljudi, te u njihovom djelovanju postoji određeni potencijalni korupcijski rizici, ciljevi i smjernice programa napravljeni su sukladno prepoznatim rizicima. Ti ciljevi i smjernice predstavljaju temelj za izradu internih akcijskih planova trgovačkih društava s ciljem suzbijanja korupcije.

„Ovaj program jedna je od planiranih aktivnosti s ciljem unaprjeđenja normativnog okvira borbe protiv korupcije u nacionalnim i međunarodnim dokumentima“, kazao je ministar. 
 

Pisane vijesti