U četvrtak navečer potvrđen pozitivan nalaz na koronavirus kod kažnjenika Zatvora u Zagrebu

Slika /slike/Ministarstvo pravosuđa.jpg

Prekršajno kažnjeni zatvorenik u Zatvoru u Zagrebu nalazi se od srijede, 24. lipnja 2020. godine radi prekršajnog zadržavanja u trajanju od osam dana, po rješenju Općinskog suda u Novom Zagrebu, Stalna služba u Samoboru.

Prema protokolu zaprimanja, osoba lišena slobode koja dolazi izvan zatvorskog sustava u Zatvor u Zagrebu zaprima se i smješta u sobu za izolaciju te se prema potrebi uzima bris i dostavlja na testiranje u Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".
Prilikom prijama navedeni prekršajni kažnjenik nije pokazivao nikakve simptome bolesti, a službenici koji su sudjelovali u postupku zaprimanja koristili su svu zaštitnu opremu.

Nakon saznanja da je osoba pozitivna na COVID-19 sve osobe koje su bile u kontaktu s prekršajnim kažnjenikom tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana bit će testirani na COVID-19.

Za sada niti jedna osoba lišena slobode ni službenik Zatvora u Zagrebu nemaju povišenu tjelesnu temperaturu, niti druge simptome razvoja bolesti COVID-19.

U ostalim kaznenim tijelima nije zabilježena bolest COVID-19 ni kod osoba lišenih slobode niti kod službenika i namještenika kaznenih tijela te Uprava za zatvorski sustav i probaciju Ministarstva pravosuđa nastavlja sa svakodnevnim praćenjem epidemioloških pokazatelja o riziku od bolesti uzrokovane novim koronavirusom, ali i s poduzimanjem odgovarajućih mjera, u svrhu pravovremenog otkrića eventualnog nastanka bolesti i sprječavanja njenog daljnjeg širenja kako bi se zaštitilo zdravlje svih osoba lišenih slobode.

Pisane vijesti