Svečanost zatvaranja projekta „Podrška zatvorskom sustavu Republike Hrvatske”

Slika /dokumenti/Projekti/EU projekti/IPA 2012 Podrška zatvorskom sustavu/Završetak twinning projekta „Podrška zatvorskom sustavu Republike Hrvatske“ (3).png

U utorak, 23. svibnja 2017. godine, u Ministarstvu pravosuđa, s početkom u 11,00 sati, održat će se svečanost zatvaranja IPA 2012 Twining projekta „Podrška zatvorskom sustavu Republike Hrvatske”.

Svečanost organiziraju Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske, Savezna Republika Njemačka koju predstavlja Njemačka zaklada za međunarodnu pravnu suradnju (IRZ) i Kraljevina Španjolska, koju predstavljaju Uprava za zatvorski sustav Ministarstva unutarnjih poslova Kraljevine Španjolske (SGIP) i Međunarodna latinoamerička zaklada za upravu i javne politike (FIIAP).
 
Prisutnima će se obratiti dr.sc. Kristian Turkalj, državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa Republike Hrvatske, Thomas E. Schultze, veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj, Nirvana Sokolovski pomoćnica ravnatelja u Uredu za Twinning, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, Katharina Tegeder, koordinatorica u Odjelu za EU Twinning i dodjelu bespovratnih sredstava, Njemačka zaklada za međunarodnu pravnu suradnju, Francesca Melis Pont, voditeljica projekta od strane mlađe države članice EU te Peter Best, voditelj projekta od strane države članice.
 
Svrha projekta bila je pružanje podrške u provedbi Europske konvencije o zaštiti ljudskih prava i temeljnih sloboda na području zatvorskog sustava. Sveobuhvatni cilj projekta bio je pridonijeti poboljšanju stručnih i upravljačkih sposobnosti službenika u zatvorskom sustavu Republike Hrvatske.
 
Projekt je započeo u ožujku 2016. godine i trajao je 15 mjeseci. Sveukupna vrijednost projekta je EUR 700,000.00, a financirala ga je Europska unija.

Pisane vijesti