Svečano otvorenje projekta „Unaprjeđenje programa edukacija u borbi protiv kibernetičkog kriminala“

Slika /slike/vijesti naslovnica/10-12-2019-otvaranja projekta Unaprjeđenje programa edukacija u borbi protiv kibernetičkog kriminala/IMG-e47b860185def9a211d4187eb4896563-V.jpg

Državni tajnik Ministarstva pravosuđa Juro Martinović sudjelovao je u utorak, 10. prosinca 2019. godine na svečanosti otvaranja projekta Pravosudne akademije „Unaprjeđenje programa edukacija u borbi protiv kibernetičkog kriminala“.

Uzvanicima su se na svečanoj ceremoniji otvorenja projekta uz državnog tajnika Juru Martinovića obratili i predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske Đuro Sessa, Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić te ravnateljica Pravosudne akademije Andrea Posavec Franić, dok je voditeljica projekta Ingrid Floigl Lončar predstavila projekt.
 
Riječ je o prvom ugovorenom projektu vrijednom više od 2,2 milijuna kuna namijenjenom pravosuđu koji će se financirati iz Europskog socijalnog fonda.
Cilj projekta je doprinijeti unaprjeđenju kapaciteta i funkcioniranja pravosuđa kroz poboljšanje upravljanja i kompetencija pravosudnih dužnosnika, savjetnika i službenika u pravosuđu.
 
Kroz projekt će se razviti te provesti programi edukacija o kibernetičkom kriminalu za 140 pravosudnih dužnosnika, savjetnika i službenika u pravosuđu. U sklopu projekta će se izraditi i digitalna baza hrvatske sudske prakse o kibernetičkom kriminalu te razviti i provesti on-line edukacija o kibernetičkom kriminalu za 40 polaznika.
 
Očekivano trajanje projekta je 24 mjeseca, a po završetku njegove provedbe Pravosudna akademija će imati mogućnost provoditi edukaciju iz područja kibernetičkog kriminala za svoje ciljne skupine prema programima i materijalima razvijenima u projektu.

Pisane vijesti