Sudjelovanje predstavnika Ministarstva pravosuđa na Regionalnom seminaru na visokoj razini o suradnji s Međunarodnim kaznenim sudom

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/24-25. listopada 2018. u Tbilisiju, Gruzija/IMG_2621.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Predstavnici Ministarstva pravosuđa pomoćnik ministra Ivan Crnčec i voditelj odjela za suradnju s međunarodnim kaznenim i drugim međunarodnim sudovima Tomislav Boršić sudjelovali su na Regionalnom seminaru na visokoj razni o suradnji u istočnoj Europi koji se održavao od 24.-25. listopada 2018. u Tbilisiju, Gruzija.

Seminar pod nazivom „Opportunities for cooperation and exchange of experiences at 20 years of the Rome Statute“ održan u sklopu proslave obilježavanja 20 godina od potpisivanja Rimskog statuta i osnutka stalnog Međunarodnog kaznenog suda, okupio je predstavnike država istočne Europe, Međunarodnog kaznenog suda i nevladinih organizacija koji su razmijenili iskustva o implementaciji Rimskog statuta u nacionalno zakonodavstvo i suradnji s Međunarodnim kaznenim sudom.
Pomoćnik ministra Ivan Crnčec predstavio je suradnju Republike Hrvatske s Međunarodnim kaznenim sudom, implementaciju Rimskog statuta u nacionalno zakonodavstvo te nacionalno iskustvo borbe protiv nekažnjivosti kroz procesuiranje ratnih zločina.  
Drugog dana seminara, održane su stručne radionice, a jednu od njih „Promocija univerzalnosti Rimskog statuta u istočnoeuropskim državama“  moderirao je Tomislav Boršić, voditelj odjela za suradnju s međunarodnim kaznenim i drugim međunarodnim sudovima.  

Pisane vijesti | Međunarodni sudovi