Savjetovanje „Implementacija europskih konvencijskih standarda u hrvatsko kazneno i prekršajno pravo“ u Opatiji

Slika /slike/vijesti naslovnica/savjetovanje_opatija.jpg

U organizaciji Hrvatskog udruženja za kaznene znanosti i praksu u Opatiji se od četvrtka, 30. studenoga do subote, 2. prosinca 2017. godine održava XXX. Redovito savjetovanje pod nazivom „Implementacija europskih konvencijskih standarda u hrvatsko kazneno i prekršajno pravo“.

Državni tajnik Juro Martinović prilikom otvorenja Savjetovanja uvodno je u ime Ministarstva pravosuđa pozdravio sve prisutne te istaknuo kako se reforme, posebice ugrađivanje europskih pravnih standarda u hrvatsko kazneno zakonodavstvo, nastavljaju intenzivno i nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju.
Državni tajnik dr. sc. Kristian Turkalj govorio je na okruglom stolu „Dijalog između domaćih sudova i Europskog suda za ljudska prava u svjetlu boljeg izvršavanja presuda i preveniranja povreda“ koji je organiziran u četvrtak, 30. studenoga 2017. godine u sklopu Savjetovanja.
Izlaganje na temu „Novela Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije“ održao je pomoćnik ministra Ivan Crnčec na Savjetovanju u petak, 1. prosinca 2017. godine, dok je o temi „Elektronički nadzor – pilot-projekt u Republici Hrvatskoj“ govorila Jana Špero, pomoćnica ministra.
Na Savjetovanju je sudjelovala i pomoćnica ministra Vedrana Šimundža-Nikolić, voditelji sektora kao i suci, državni odvjetnici, odvjetnici te sveučilišni profesori. 

Pisane vijesti