Predstavljanje projekta MA#ME

Slika /slike/Požega_18 prosinca 2014 godine.jpg

Projekt MA#ME kojeg provodi Udruga RODA u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - Područnim uredom u Požegi i Centrom za podršku i razvoj civilnog društva Delfin iz Pakraca te u suradnji s Uredom pravobraniteljice za djecu i Ministarstvom pravosuđa predstavljen je u četvrtak, 18. prosinca 2014. u Kaznionici u Požegi.

„Suradnju s udrugama ostvarujemo ne samo zbog doprinosa podizanju kvalitete rada, nego i zbog doprinosa smanjivanju socijalne isključenosti osoba na izdržavanju kazne zatvora u zajednici“ uvodno je rekla zamjenica ministra pravosuđa Sandra Artuković Kunšt naglasivši da „obiteljske odnose nastojimo uspostaviti na onim temeljima koji će zatvoreniku ili zatvorenici omogućiti resocijalizaciju odnosno osnažiti ju kao osobu“.
 
Projekt MA#ME predstavila je izvršna direktorica Udruge RODA Ivana Zanze. Tom prilikom je pomoćniku ministra pravosuđa Ivici Šimcu uručena računalna opremu potrebnu za provedbu aktivnosti projekta u 2015. godini te donacija društvenih igara za stariju djecu (6-18 godina) za prostor posjeta u Kaznionici.
 
Ukupna vrijednost projekta je 109.482,40 eura. 
 
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (IPA 4.1.5.2.02.01.c04.) u iznosu od 93.060,04 eura i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
 
Trajanje projekta: veljača 2014. - veljača 2016.
 
Cilj projekta je povećati zapošljivost, socijalnu uključenost i kvalitetu života zatvorenica i njihovih obitelji, posebno djece te unaprijediti partnerstvo u zagovaranju i provođenju programa namijenjenih zatvorenicama, a posebno njihovoj djeci.

Pisane vijesti | Zatvorski sustav