Predstavljanje aktivnosti projekta „Neprekinuta veza – povezujuće roditeljstvo iza rešetaka“ u Kaznionici i zatvoru u Požegi

Slika /slike/neprekinuto roditeljstvo.png

U Kaznionici i zatvoru u Požegi u ponedjeljak, 22. svibnja 2017. godine, s početkom u 10:00 sati održat će se konferencija za medije na kojoj će biti predstavljene aktivnosti u okviru projekta „Neprekinuta veza – povezujuće roditeljstvo iza rešetaka“ kojeg provodi udruga Roditelji u akciji – Roda.  

O projektu prisutne će upoznati državni tajnik Ministarstva pravosuđa dr.sc. Kristian Turkalj, upravitelj Kaznionice i zatvora u Požegi Antonio Čirko, univ.spec.oec., predstavnica udruge Roditelji u akciji – Roda te poznati hrvatski chef David Skoko koji će za osoblje i za zatvorenice Kaznionice i zatvora u Požegi do kraja 2017. godine u okviru projekta održati dvije kuharske radionice.
 
Projekt „Neprekinuta veza – povezujuće roditeljstvo iza rešetaka“ financira Ministarstvo pravosuđa, a provodi se od siječnja do prosinca 2017. godine. U sklopu projekta financira se uređenje kuhinje i dnevnog boravka odjela na kojem borave trudnice i majke s djecom u dobi do tri godine. Prostor će se opremiti odgovarajućim namještajem, opremom i priborom, a predstavnici i predstavnice medija prvi će imati priliku obići opremljeni prostor. 
Zatvorenice, koje na odjelu rodilja borave sa svojom djecom, imat će mogućnost pripreme zdravih obroka za svoju djecu, što je u skladu s europskim zatvorskim pravilima.

Pisane vijesti