Potvrđena COVID-19 pozitivna osoba u Zatvoru u Šibeniku

Slika /slike/vijesti naslovnica/Ostale informacije.jpg

U Zatvoru u Šibeniku potvrđen je prvi slučaj COVID-19 pozitivne osobe lišene slobode.

Radi se o istražnom zatvoreniku koji prilikom zaprimanja nije pokazivao nikakve simptome bolesti te je sukladno protokolu postupanja smješten u sobu za izolaciju sa još trojicom istražnih zatvorenika. Službenici koji su sudjelovali u zaprimanju ovog istražnog zatvorenika koristili su svu zaštitnu opremu.
 
Ističemo da prema trenutnom protokolu zaprimanja  u zatvorski sustav, osoba lišena slobode koja dolazi izvan zatvorskog sustava zaprima se i smješta u sobu za izolaciju te joj se prema potrebi uzima bris i dostavlja na testiranje u nadležnu zdravstvenu ustanovu.
 
Sukladno navedenom protokolu 14. rujna 2020. godine, četiri dana od prijama,  istražni zatvorenik Zatvora u Šibeniku M.B., zbog kašlja, a bez povišene temperature, od strane zatvorske liječnice upućen je u Opću bolnicu u Šibeniku radi uzimanja brisa za COVID-19.  Istog dana nakon saznanja da je predmetni istražni zatvorenik pozitivan na COVID-19, tri istražna zatvorenika koja su bila u sobi za izolaciju s predmetnim, sukladno uputama epidemiologa razmješteni su sami u sobe.
 
Trenutno niti jedna osoba lišena slobode niti službenik Zatvora u Šibeniku nemaju povišenu tjelesnu temperaturu, niti druge simptome razvoja bolesti COVID-19.

Pisane vijesti