Posjet Povjerenika za sigurnosnu Uniju Ministarstvu pravosuđa

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/IMG_6014.JPG
  • Slika
  • Slika

U petak, 13. travnja 2018. godine državni tajnik dr.sc. Kristian Turkalj sastao se s povjerenikom Europske komisije za sigurnosnu Uniju Sir Julianom Kingom, uz delegaciju, u okviru posjeta povjerenika Republici Hrvatskoj.

Povjerenik King i državni tajnik Turkalj razmijenili su informacije i mišljenja u vezi niza pitanja iz područja pravosuđa koja, kako na europskoj tako i na nacionalnoj razini, mogu doprinijeti jačanju područja pravde, slobode i sigurnosti, poput borbe protiv terorizma, suzbijanja i borbe protiv radikalizacije u zatvorima i suzbijanja nezakonitog govora povezanog s terorizmom na internetu, kibernetičke sigurnosti i kibernetičkog kriminala.
 
Sastankom je dominirala tema elektroničkih dokaza u vezi koje se očekuje objava zakonodavnog paketa Komisije 17. travnja ove godine. U tom kontekstu, povjerenik King je upoznao sugovornike s osnovnim elementima paketa te je izrazio nadu u postizanje brzog dogovora između europskih institucija.
 
Državni tajnik Turkalj naglasio je i važnost rješavanja pitanja zadržavanja podataka sukladno recentnoj praksi Suda Europske unije.

Pisane vijesti