Održano stručno predavanje i sastanak Tima za psihološke krizne intervencije

Slika /slike/Zatvorski sustav/sastanak Tima za psiholoke krizne intervencije.jpg

Predstavnici Klinike za psihijatriju KBC Rebro članovima Tima za psihološke krizne intervencije Uprave za zatvorski sustav i probaciju održali su stručno predavanje, kojem je prethodio sastanak pomoćnice ministra Jane Špero s predstojnicom Klinike za psihijatriju i pročelnikom Zavoda za hitna stanja, krizna stanja i psihotraumatologiju KBC Rebro.

Sastanak članova Tima za psihološke krizne intervencije održan je u petak 22. ožujka 2019. godine u Ministarstvu pravosuđa. Neposredno prije održan je kraći sastanak pomoćnice ministra Jane Špero s predstojnicom Klinike za psihijatriju dr.sc. Almom Mihaljević-Peleš i docentom dr.sc. Špirom Janovićem. Na sastanku na kojem su sudjelovali i načelnik Sektora općih i pravnih poslova Robert Orbanić i voditelj Odjela za psihosocijalnu pomoć zaposlenicima zatvorskog sustava Zoran Šimić, razmatrana je mogućnost suradnje u području psihološke skrbi službenika i namještenika, edukacije službenika i provedbi zajedničkih aktivnosti u prevenciji i očuvanju psihičkog zdravlja službenika i namještenika Uprave za zatvorski sustav i probaciju.
Predstavnici Klinike za psihijatriju su članovima Tima za psihološke krizne intervencije održali stručno predavanje i prezentirali aktivnosti Klinike za psihijatriju te mogućnosti suradnje s Timom za psihološke krizne intervencije. U nastavku sastanka provedena je evaluacije prethodno održane edukacije članova Tima za psihološke krizne intervencije na Hrvatskom vojnom učilištu „dr. Franjo Tuđman“ i utvrđena metodologija izvješćivanja nakon provedbe psiholoških kriznih intervencija. Načelnik Sektora općih i pravnih poslova Robert Orbanić pojasnio je pravne aspekte vezane uz provedbu psiholoških kriznih intervencija.

Pisane vijesti | Zatvorski sustav