Održana konferencija „IRI za Europu“ povodom završetka projekta uspostave i međupovezivanja nacionalnih registara insolventnosti preko zajedničke platforme Europskog e-pravosuđe portala

  • Slika /slike/novi osj/A1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 14. veljače 2020., u Ministarstvu pravosuđa RH, održana je konferencija „IRI za Europu (IRI for Europe)“ povodom završetka projekta uspostave i međupovezivanja nacionalnih registara insolventnosti preko zajedničke platforme Europskog e-pravosuđe portala. Konferenciji su prisustvovali partneri u projektu: predstavnici SR Njemačke (voditelj projekta), Rumunjske, Francuske i Hrvatske, te, putem video-konferencijske veze, predstavnici Italije.   

Ministarstvo pravosuđa je 26. lipnja 2018. godine završilo prvu fazu projekta „IRI za Europu“ nakon koje je nacionalni registar nesolventnosti uspostavljen u skladu s Uredbom (EU) 2015/848 Europskog parlamenta i Vijeća od 20. svibnja 2015. o postupku u slučaju nesolventnosti.
 
Tijekom konferencije svi partneri projekta su, kroz kratke prezentacije, izvijestili o provedenim aktivnostima tijekom projekta, kao i postignutim rezultatima.
Nakon izlaganja svi sudionici konferencije suglasili su se kako je ovaj EU projekt bio još jedna odlična prilika za razmjenu najbolje prakse i iskustava kod uvođenja IT alata u cilju bržeg i jednostavnijeg pristupa vjerovnika i sudova svim relevantnim podacima i informacijama o pokrenutim postupcima u slučaju nesolventnosti te, ujedno, radi sprječavanja pokretanja i vođenja paralelnih postupaka.

Pisane vijesti