Održana 2. sjednica Savjeta za sprječavanje korupcije

U srijedu,  26. travnja 2017. godine u Ministarstvu pravosuđa je održana 2. sjednica Savjeta za sprječavanje korupcije, radnog tijela Vlade Republike Hrvatske, koju je vodio državni tajnik dr.sc. Kristian Turkalj.

Savjet se sastao u proširenom sastavu nakon što se donošenjem Odluke o osnivanju Savjeta za sprječavanje korupcije („Narodne novine“, broj 31/17) kojom je također i preciznije artikulirana njegova uloga, proširen sastav njegovih članova predstavnicima uključivanjem predstavnika drugih ministarstava i državnih institucija.

Temeljem usvojenog dnevnog reda Savjeta, Članovi Savjeta usvojili su Poslovnik Savjeta za sprječavanje korupcije i Izvješće o provedbi aktivnosti Akcijskog plana za 2015. i 2016. godinu uz Strategiju suzbijanja korupcije za razdoblje od 2015. do 2020. godine.

Također, nakon razmijene stavova članova usvojen je i Prijedlog nacrta Akcijskog plana za 2017. i 2018. godinu uz Strategiju suzbijanja korupcije za razdoblje od 2015. do 2020. godine, koji će biti upućen u redovnu proceduru donošenja.

Pisane vijesti