Održan sastanak projektnog tima Pilot projekta ePodnesak

Slika /slike/vijesti naslovnica/pilot projekt ePodnesak/410.2017/IMG_4863.JPG

Ministar Bošnjaković je u srijedu, 4. listopada 2017. godine sudjelovao na sastanku projektnog tima Pilot projekta ePodnesak.

U uvodnom izlaganju ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković prisutnima je čestitao na dobro obavljenom poslu. Naglasio je kako je organizacija pravosuđa jedno od temelja dobrog funkcioniranja pravosudnog sustava  i upravo je Pilot projekt ePodnesak ogledni primjer onoga što će Ministarstvo pravosuđa raditi u cilju unapređenja pravosudnog sustav.
 
Istakao je da je tijekom realizacije prve faze projekta omogućena elektronička komunikacija između prekršajnih sudova i policijskim upravama/postajama unutar Ministarstva unutrašnjih poslova. Policijske uprave/postaje  elektronskim putem podnose prekršajnim sudovima optužne prijedloge i ostale vrste akata kojima iniciraju prekršajni postupak te priloge uz navedene akte. Navedenim načinom komunikacije štedi se na papiru, vremenu i troškovima dostave te se ubrzava postupak. Tijekom izlaganja ministar je naglasio kako Pilot projekt ePodnesak pokazuje smjer kojim Ministarstvo pravosuđa želi ići a to je korištenje novih tehnologija te izgradnja pravosudnog sustava u skladu s evropskim i svjetskim standardima.
 
Svi predsjednici prekršajnih sudova izrazili su svoje zadovoljstvo rezultatima Pilot projekta ePodnesak. Naglasili su kako novi način komunikacije predstavlja veliki napredak. Eventualne greške i problemi koji se pojave uspješno se  rješavaju.
 
Na sastanku se razgovaralo o proširenju elektronske komunikacije i na druge ovlaštene inicijatore prekršajnog postupka te je dogovoreno da će se redoslijed uključivanja  dogovoriti s Visokim prekršajnim sudom Republike Hrvatske.

Pisane vijesti | Projekti