Održan sastanak Ministarstva pravosuđa i koordinatora općinskih i županijskih sudova

  • Slika /slike/JAVNO SAVJETOVANJE/2 veljače 2015 godine.JPG
  • Slika
  • Slika

Na trećem zajedničkom sastanku održanom 2. veljače 2015. godine predstavljene su poduzete zakonodavne i organizacijske aktivnosti Ministarstva pravosuđa vezane za provedbu projekta reorganizacije pravosudnog sustava te dogovorene daljnje aktivnosti koordinatora.

Prezentirane su zakonodavne aktivnosti bitne za reorganizaciju pravosudnog sustava, od kojih valja spomenuti rad na Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o sudovima i Zakonu o izmjenama Zakona o nasljeđivanju, a prezentiran je i rad na podzakonskim aktima, posebno Izmjenama i dopunama Sudskog poslovnika te Pravilnika o radu u sustavu eSpis.
 
Kako bi se postignula ravnomjerna radna opterećenost sudova te brže rješavanje predmeta uz istovremeno osiguravanje jednake dostupnosti sudova građanima, a u sklopu projekta reorganizacije pravosudnog sustava, predstavljen je algoritam dodjele predmeta na općinskim sudovima. Sve poduzete i spomenute aktivnosti učinjene su kako bi, sukladno Zakonu o područjima i sjedištima sudova, od 1. travnja 2015. godine za općinske, a od 1. srpnja 2015. godine za prekršajne sudove, nova mreža sudova mogla nesmetano početi s radom.
 
Sastanak je otvorila pomoćnica ministra Sanja Nola, a osim predstavnika Koordinativnog tima Ministarstva pravosuđa, sastanku su prisustvovali koordinatori provedbe Projekta reorganizacije pravosudnog sustava i predstavnici općinskih i županijskih sudova iz Bjelovara, Dubrovnika, Karlovca, Koprivnice, Osijeka, Požege, Pule, Rijeke, Slavonskog Broda, Siska, Splita, Šibenika, Varaždina, Velike Gorice, Virovitice, Vukovara, Zadra, Zagreba i Zlatara, te predstavnici-koordinatori s Visokog prekršajnog suda Republike Hrvatske i Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske. 


Pisane vijesti | Reorganizacija pravosudnog sustava