Ministar Bošnjaković obišao Zatvor u Zadru

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/Zadar - obilazak zbog smrti zatvorenika/IMG-20170807-WA0000.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Povodom iznenade smrti, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izražava sućut obitelji zatvorenika zbog njihovog gubitka.

Ministar Bošnjaković je, zbog smrtnog slučaja koji se dogodio u subotu, 5. kolovoza 2017. godine, obišao Zatvor u Zadru te razgovarao s upraviteljem Zatvora i zatvorenicima koji su bili smješteni u istoj sobi.

Tijekom posjete ministra Bošnjakovića završen je nalaz obdukcije Opće bolnice u Šibeniku koji je pokazao kako je do iznenade smrti došlo prirodnim putem, odnosno zbog zatajenja srca.

Istražni zatvorenik je u Zatvor u Zadru zaprimljen 2. kolovoza 2017. godine i bio je smješten u sobu s još trojicom istražnih zatvorenika, površine 20 m² i zapremine 60 m³.

U četvrtak, 3. kolovoza 2017. godine u ambulanti Zatvora u Zadru obavljen je liječnički pregled, u skladu sa zakonskim odredbama, te mu je propisana odgovarajuća terapija, a u petak, 4. kolovoza 2017. godine oko 23 sata požalio se na bol u prsima i glavobolju te je pozvana Hitna medicinska pomoć koja mu je pružila liječničku pomoć, s naznakom kako nema potrebe za hitnom intervencijom.

U subotu 5. kolovoza 2017. godine, oko 10:10 sati, istražni zatvorenik se iznenada srušio u sobi u kojoj je bio smješten i pri tome udario glavom u rub stola te ostao bez svijesti. Službenici pravosudne policije i drugi zatvorenici odmah su mu pružili prvu pomoć te pozvali Hitnu medicinsku pomoć. Na daljnje pružanje medicinske pomoći istražni zatvorenik odvezen je u Opću bolnicu Zadar gdje je, nažalost, u 11:05 sati preminuo.  

O događaju je uprava Zatvora izvijestila I Policijsku postaju Zadar, Županijski sud u Zadru, Županijsko državno odvjetništvo u Zadru i obitelj preminulog istražnog zatvorenika. 

Pisane vijesti