Konferencija o nasljeđu Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/Sarajevo, 22-24. 2017/Konferencija - otvaranje.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković boravi na Konferenciji o nasljeđu Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju koja se održava od 22. do 24. lipnja 2017. godine u Sarajevu, Bosni i Hercegovini

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju, pripremajući se za zatvaranje krajem 2017. godine,  nastoji rad i postignuća Suda osigurati dostupnim i od utjecaja, kako za građane u regiji bivše Jugoslavije, tako i širom svijeta.

Od sredine 2016. godine Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju organizira niz javnih skupova na temu „Dijalozi o naslijeđu Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju“, s ciljem opstanka doprinosa Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju u pozivanju na odgovornost za međunarodne zločine nakon što Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju zatvori svoja vrata te korištenja rada i postignuća Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju kao osnove za daljnji rad.  

Osim Konferencije o nasljeđu Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju koja se održava od 22. do 24. lipnja u Sarajevu, BiH, do kraja 2017. godine održat će se i skup u New Yorku te simpozij i ceremonija formalnog zatvaranja u prosincu u Haagu.

Manji skupovi koji se odražavaju tijekom 2017. godine uključuju, između ostalog, projekcije dokumentarnih filmova, radionice i panel diskusije u kojima sudjeluju predstavnici Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju, Udruženja branitelja koji postupaju pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju, predstavnici vlada i stručnjaci iz cijelog svijeta. 

Ovi skupovi, osmišljeni kao dinamični interaktivni dijalozi, predstavljaju jedinstvenu priliku diskutiranja o sudskoj praksi, procedurama i praksi Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju.

Pisane vijesti | Međunarodni sudovi