Ministar Bošnjaković sudjeluje na Međunarodnom pravnom forumu od 14. do 18. svibnja 2019. godine u Sankt Peterburgu, Rusija

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković predvodi hrvatsku delegaciju na Međunarodnom pravnom forumu koji se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika Ruske Federacije i Ministarstva pravosuđa Ruske Federacije

Međunarodni forum okuplja visoke pravosudne i državne dužnosnike iz čitavog svijeta – čelnike ministarstava pravosuđa i državnih odvjetništava, predsjednike i suce ustavnih i vrhovnih sudova niza država, a na Forumu sudjeluju i predstavnici akademske zajednice, poslovnog sektora, državni dužnosnici, predstavnici drugih državnih institucija te predstavnici odvjetničkih i javnobilježničkih udruženja.

Tijekom službenog boravka u Sankt Peterburgu ministar Bošnjaković susreo se i s najvišim dužnosnicima u pravosuđu Ruske Federacije, Generalnim tužiteljem Ruske Federacije Yuriem Chaikom te ministrom pravosuđa Ruske Federacije Aleksandrom Konovalovom.

Ministar Bošnjaković i Generalni tužitelj Ruske Federacije potpisali su Sporazum o suradnji Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske i Generalnog tužiteljstva Ruske Federacije kojim se predviđa razmjena informacija o pravnim sustavima, zakonodavstvima i praktičnom postupanju te suradnja u području izručenja i pravne pomoći, kaznenih istraga, uhićenja, oduzimanja i povrata imovinske koristi ostvarene nezakonitim putem.

Na sastanku održanom između ministra pravosuđa Republike Hrvatske Dražena Bošnjakovića i ministra pravosuđa Ruske Federacije Aleksandra Konovalova potvrđeni su dobri odnosi između dva ministarstva te je dogovoren nastavak daljnje suradnje.

Na marginama Foruma ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković susreo se s predsjednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevem, kojom prilikom su obostrano potvrđeni dobri bilateralni odnosi dviju država.

Ministar Bošnjaković, zajedno s državnim tajnikom Jurom Martinovićem, posjetio je i zatvor u Sankt Peterburgu, najmoderniji zatvor u Rusiji, koji može primiti 4.000 zatvornika.

Pisane vijesti