Suradnja s udrugama civilnog društva

U četvrtak,  2. veljače 2017. godine je u Ministarstvu pravosuđa održano predstavljanje projekata/programa udruga odabranih na Natječaju za financiranje projekata/programa udruga usmjerenih pružanju potpore provođenja pojedinačnog programa izvršavanja kazne zatvora/odgojne mjere

Uz predstavnike udruga, na predstavljanju su bili prisutni i upravitelji kaznionica, zatvora odnosno odgojnih zavoda Uprave za zatvorski sustav u kojima će se provoditi projekti i programi odabranih udruga te gospođa Vesna Lendić Kasalo iz Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatke.
 
U uvodnoj riječi pomoćnik ministra za zatvorski sustav Anđelko Dundić naglasio je da je Uprava za zatvorski sustav do sada već kvalitetno surađivala s udrugama, a kako će ovaj natječaj biti prilika da se ta suradnja proširi i podigne na višu razinu. Također je zahvalio svima koji su do sada bili uključeni u pripremu ovog natječaja koji je prvi natječaj takvog tipa u zatvorskom sustavu financiran iz lutrijskih sredstava.
 
Predstavljeno je ukupno dvadeset i devet programa i projekta udruga iz šest područja: programi tretmana sa specifičnim skupinama zatvorenika (npr. ovisnici, oboljeli od PTSP-a, počinitelji nasilnih kaznenih djela i dr.), slobodno vrijeme zatvorenika i maloljetnika, formalno i neformalno obrazovanje, postpenalni prihvat, socijalno poduzetništvo te očuvanje obiteljskih veza.                                                                                          

Natječaj za financiranje projekata/programa udruga usmjerenih pružanju potpore provođenja pojedinačnog programa izvršavanja kazne zatvora/odgojne mjere bio je raspisan u rujnu 2016. godine. 

Pisane vijesti | Zatvorski sustav