Javni poziv

Okrugli stol "Razvoj sustava podrške žrtvama i svjedocima pružanjem potpore partnerskoj mreži organizacija za podršku i pomoć žrtvama i svjedocima"
Okrugli stol „Razvoj sustava podrške žrtvama i svjedocima pružanjem potpore partnerskoj mreži organizacija za podršku i pomoć žrtvama i svjedocima“ održat će se u petak, 5. svibnja 2017. godine s početkom u 12,00 sati, u prostorijama Ministarstva pravosuđa, Ulica grada Vukovara 49, dvorana 706 - Vidikovac.

Cilj okruglog stola je predstaviti zainteresiranim organizacijama civilnog društva predstojeći natječaj Ministarstva pravosuđa namijenjen financiranju programa organizacija civilnoga društva iz javnih izvora u 2017. godini

Opći cilj natječaja je osnažiti partnersku mrežu organizacija civilnog društva koje će pružati direktnu pomoć i podršku žrtvama i svjedocima u 12 županija u kojima nisu osnovani odjeli za podršku žrtvama i svjedocima. 

Osim neposrednog pružanja podrške žrtvama i svjedocima, izabrana partnerska mreža organizacija civilnog društva bit će zadužena za koordinaciju rada i podršku članicama mreže, edukaciju djelatnika i volontera koji će pružati podršku žrtvama i svjedocima, medijsku kampanju i promidžbu projektnih aktivnosti, kao i nadziranje provođenja projektnih aktivnosti.

Natječajem će biti financirano provođenje programa u trajanju od 36 mjeseci, a razdoblje na koje se sklapa ugovor iznosi 12 mjeseci. Početak provedbe programa je siječanj 2018. godine.

Kako bi se omogućilo sudjelovanje na okruglom stolu i onim predstavnicima organizacija civilnog društva koji neće biti u mogućnosti prisustvovati predstavljanju u Ministarstvu pravosuđa, za vrijeme održavanja okruglog stola bit će osiguran prijenos uživo putem Youtube kanala na adresi: https://www.youtube.com/watch?v=JAyzA4kwh5o, a svi zainteresirani moći će postavljati pitanja putem chata na navedenom Youtube kanalu ili putem e-mail adrese:  javnipoziv.podrskazrtvama@pravosudje.hr.  Snimka s okruglog stola bit će dostupna na navedenom Youtube linku i nakon održavanja okruglog stola.

Pozivaju se organizacije civilnog društva koje su zainteresirane za sudjelovanje na okruglom stolu ili praćenje okruglog stola putem prijenosa uživo da se jave na e-mail: javnipoziv.podrskazrtvama@pravosudje.hr  najkasnije do 2. svibnja 2017. godine i time potvrde svoje sudjelovanje.
Razvoj sustava podrške žrtvama i svjedocima pružanjem potpore partnerskoj mreži organizacija za podršku i pomoć žrtvama i svjedocima
Drugu godinu za redom Samostalna služba za podršku žrtvama i svjedocima Ministarstva pravosuđa priprema natječaj za dodjelu financijskih sredstava organizacijama civilnog društva u svrhu osiguravanja aktivnosti podrške žrtvama i svjedocima u županijama u kojima nisu osnovani odjeli za podršku žrtvama i svjedocima.    
                                                                    
Prisutne sudionike skupa uvodno je pozdravila pomoćnica ministra Vedrana Šimundža Nikolić koja je istaknula važnost daljnjeg sveobuhvatnog razvoja sustava podrške žrtvama i svjedocima. Naglasila je potrebu daljnjeg razvoja suradnje s organizacijama civilnog društva koje već aktivno djeluju i koje su zainteresirane svoje aktivnosti i nadležnost proširiti i na pružanje podrške svim žrtvama i svjedocima, neovisno o vrsti kaznenog djela, uključujući i pružanje podrške na sudovima, tijekom kaznenog ili prekršajnog postupka.
 
Sudionicima je predstavljen predstojeći natječaj Ministarstva pravosuđa, Samostalne službe za podršku žrtvama i svjedocima namijenjen financiranju programa organizacija civilnoga društva iz javnih izvora u 2017. godini.
 
Opći cilj natječaja je osnažiti partnersku mrežu organizacija civilnog društva koje će pružati direktnu pomoć i podršku žrtvama i svjedocima u 13 županija u kojima nisu osnovani odjeli za podršku žrtvama i svjedocima.
 
Osim neposrednog pružanja podrške žrtvama i svjedocima, izabrana partnerska mreža organizacija civilnog društva bit će zadužena za koordinaciju rada i podršku članicama mreže, edukaciju djelatnika i volontera koji će pružati podršku žrtvama i svjedocima, medijsku kampanju i promidžbu projektnih aktivnosti, kao i nadziranje provođenja projektnih aktivnosti.
 
Natječajem će biti financirano provođenje programa u trajanju od 36 mjeseci, a razdoblje na koje se sklapa ugovor iznosi 12 mjeseci. Početak provedbe programa je siječanj 2018. godine.
 
Organizacije civilnog društva čiji su programi financirani od strane Ministarstva pravosuđa iz javnih izvora za 2016. godinu predstavile su svoje dosadašnje aktivnosti i s prisutnima podijelile svoja iskustva u pružanju podrške žrtvama i svjedocima.   
 
Na predstavljanju natječaja u Ministarstvu pravosuđa sudjelovali su predstavnici 14 organizacija civilnog društva. Kako bi se omogućilo sudjelovanje i drugim zainteresiranima koji nisu bili u mogućnosti prisustvovati predstavljanju natječaja u Ministarstvu pravosuđa, za vrijeme održavanja skupa bio je osiguran prijenos uživo putem Youtube kanala, te je tim putem predstavljanje natječaja pratilo 5 organizacija civilnog društva (iz Osijeka, Rijeke, Virovitice, Splita i Dubrovnika).  
 
Predstavnici udruga iskazali su interes za razvojem suradnje sa Ministarstvom pravosuđa, Samostalnom službom za podršku žrtvama i svjedocima i zahvalili na informacijama koje će im biti korisne prilikom pripreme projekata i prijave za natječaj.
Snimka s predstavljanja natječaja dostupna je na Youtube kanalu: Ministarstvo pravosuđa - Razvoj sustava podrške žrtvama i svjedocima na adresi: https://www.youtube.com/watch?v=yDfwiZCHAwQ&feature=youtu.be

Za dodatne informacije o predstojećem natječaju možete se obratiti Samostalnoj službi za podršku žrtvama i svjedocima putem e-mail adrese: javnipoziv.podrskazrtvama@pravosudje.h
Javni poziv
Ministarstvo pravosuđa objavljuje
 

JAVNI POZIV

financiranje aktivnosti partnerske mreže organizacija za podršku i pomoć žrtvama i svjedocima u županijama u kojima nisu osnovani odjeli za podršku žrtvama i svjedocima
 

1. Predmet Javnog poziva i vrsta potpore

Predmet ovoga Javnog poziva je raspodjela dijela prihoda od igara na sreću u 2017. godini koja su raspoređena u razdjelu Ministarstva pravosuđa.
Udruge, sukladno ovom Pozivu, mogu svoje prijave za financijske potpore slati za prioritetno područje OSIGURAVANJE PRUŽANJA PODRŠKE ŽRTVAMA I SVJEDOCIMA U ŽUPANIJAMA U KOJIMA NISU OSNOVANI ODJELI ZA PODRŠKU ŽRTVAMA I SVJEDOCIMA USPOSTAVOM PARTNERSKE MREŽE ORGANIZACIJA sukladno aktivnostima navedenim u Pozivu i Uputama za prijavitelje.
 

2. Cjeloviti tekst Javnog poziva, Upute za prijavu i Obrasci za prijavu

Poziv i dokumentacija za provedbu Javnog poziva objavljuje se u cijelosti na mrežnim stranicama Ministarstva pravosuđa (pravosudje.gov.hr) te na mrežnim stranicama Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske (udruge.gov.hr).
 

3. Rok za podnošenje prijava

Rok za podnošenje prijava po ovom Javnom pozivu je 22. rujna 2017. godine.

Prijave koje stignu iza navedenog roka neće se razmatrati.
 

Ovdje možete preuzeti:

 • Javni poziv
 • Odluku  o načinu raspodjele raspoloživih sredstava iz dijela prihoda od igara na sreću za 2017. godinu namijenjenih financiranju projekata udruga za razvoj sustava podrške žrtvama i svjedocima pružanjem financijske podrške partnerskoj mreži organizacija za podršku i pomoć žrtvama i svjedocima u županijama u kojima nisu osnovani odjeli za podršku žrtvama i svjedocima
 • Upute za prijavitelje

 

 • Obrasci

  • Obrazac B1     Opisni obrazac prijave
  • Obrazac B2     Obrazac proračuna projekta
  • Obrazac B3     Obrazac Izjave o nepostojanju dvostrukog financiranja
  • Obrazac B4     Obrazac Izjave o partnerstvu
  • Obrazac B5     Obrazac životopisa voditelja projekta
  • Obrazac B6     Obrazac Sporazuma o partnerstvu u provedbi projekta
  • Obrazac B7     Obrazac Izjave o financiranim projektima
  • Obrazac B8     Obrazac Izjave izvoditelja aktivnosti
  • Obrazac B9     Obrazac za procjenu kvalitete prijave
  • Obrazac B10   Obrazac Ugovora o dodjeli financijske potpore
  • Obrazac C1     Obrazac za provedbu terenskog posjeta
  • Obrazac C2     Obrazac opisnog izvještaja projekta
  • Obrazac C3     Obrazac financijskog izvještaja projekta
  • Obrazac C4     Obrazac zahtjeva za isplatu sredstava